Accesari

Azi365
Total575993

Guests : 72 guests online
Powered by CoalaWeb

FCM Baia Mare încheiat primul sezon în Liga 2 cu o înfrângere în faţa Chindiei. Viitorul clubului e incert: ”Nu ştiu dacă sunt şanse să nu se desfiinţeze”

Evaluare utilizator:  / 1
Cel mai slabCel mai bun 


Sâmbătă, 28 mai, s-a încheiat play-off-ul sezonului competiţional 2015-2016 pentru echipele din Liga 2. La Baia Mare, FCM a primit vizita Chindiei Târgovişte, o echipă care păstra şanse la promovare, însă nu mai depindea numai de ea. Dâmboviţenii au realizat ce şi-au propus, au câştigat cu 4-2, însă victoria UTA-ei de la FC Braşov a menţinut-o pe locul 3 şi nu i-a mai dat nicio şansă la barajul de promovare.

Jucătorii clubului de sub Dealul Florilor au început partida de pe teren propriu în forţă, iar Vasilache (16) a şutat la colţul lung de la 12 metri, dar mingea s-a dus peste bara transversală. Atacurile băimărenilor s-a concretizat în minutul 17, când Păcurar a executat un corner, iar mingea a ajuns la Munteanu, care a marcat primul gol al partidei. Şter (48) a avut să-l învingă şi el pe portarul Aioani, a şutat periculos de la 25 de metri, dar mingea s-a dus pe lângă bară. Al doilea gol al băimărenilor a fost marcat de Vasilache (65) care a reuşit să treacă de fundaşii Chindiei şi a şutat la colţul lung. Elevii lui Dorin Toma ar fi putut înscrie şi al treilea gol, însă Oltean (76) a trimis cu capul din 8 metri în bara transversală, mingea a revenit în teren, Străuţ a şutat din vole, dar a respins Aioani. Chindia a punctat însă de patru ori prin Popa (44, 53, 54) şi Honciu (60) şi şi-a asigurat toate cele trei puncte puse în joc.

Toma: „Baia Mare merită o echipă de Liga 2”

„Mă bucur că jucătorii mei au dus această luptă până la capăt, adică s-au prezentat şi în ultima etapă. Le mulţumesc pentru tot parcursul pe care l-au avut în acest an, eu zic că a fost un an foarte bun. Dar, din păcate, ce e frumos se termină cam repede. Asta este. Le doresc vacanţă plăcută, baftă tuturor. Mulţumim tuturor spectatorilor care au fost alături de noi şi m-aş bucura ca această echipă să nu se desfiinţeze. Nu ştiu dacă sunt şanse să nu se desfiinţeze. Ar fi mare păcat pentru că Baia Mare merită o echipă de Liga 2. Ce am făcut noi aici în patru ani de zile este un lucru foarte mare. Nu ştiu dacă va mai reuşi cineva în viitori ani. Sper să nu mai treacă 20 de ani până când se va ajunge din nou aici. Puteam mult mai mult, dar, din păcate, ceea ce s-a întâmplat în jurul nostru nu face faţă fotbalului de performanţă. Deocamdată sunt la final de contract. Vreau să mă bucur de vacanţă şi vom vedea ce va fi. Sunt destui antrenori în Baia Mare. Poate vor fi contactaţi, poate nu. Eu dacă voi fi contactat de cineva voi răspunde solicitării şi ne vom pune la masă cu oricine. Îmi doresc pentru fiecare jucător pe care l-am antrenat să ajungă la mai bine. Sunt jucători care au ajuns la campioana României, sunt jucători care vor ajunge sper că şi în Liga 1 sau, dacă nu, cel puţin la Liga 2 la echipele unde este stabilitate”, a declarat, la finalul meciului, Dorin Toma, antrenorul echipei FCM Baia Mare.

Aniţoiu: „Sperăm să continue acest club”

Pentru jucătorii băimăreni sezonul competiţional 2015-2016 a fost lung, plin cu satisfacţii, dar şi cu probleme care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei lor. Acum că a venit vacanţa, ei speră să se rezolve problemele de la club, iar cei care şi-au terminat contractul să prindă un transfer favorabil în altă parte.

„Un meci greu. Din fericire pentru noi, nu s-a accidentat niciun coleg. Am terminat cu bine pot să zic. Asta este înfrângerea, iar acum fiecare îşi vede de drumul lui şi sperăm să continue şi acest club. Perioada petrecută la Baia Mare a fost bună. M-am pus pe picioare, pot să zic, am avut meciuri în picioare. Pentru asta am venit. Acum sunt cu gândul să plec undeva la un nivel mai bun. Urmează o perioadă dificilă pot să zic. Aştept să primesc oferte. Am câteva vorbe, dar, deocamdată, sunt doar vorbe”, a mărturisit fundaşul Florin Aniţoiu.

Ignea: „La final am dat cu băţul în baltă”

„Cum să fie? Nicio explicaţie. Nu ştiu ce să zic. A fost un sezon bun, dar la sfârşit am dat cu băţul în baltă, la tot ce am făcut frumos, din mai multe puncte de vedere. Fiecare s-a motivat singur, că până la urmă asta e meseria noastră. Părerea mea e că am făcut un campionat bun, dar la sfârşit am stricat tot ce a fost frumos. Nu ştiu ce urmează pentru mine. Abia aştept să ajung acasă să mă liniştesc că e foarte greu în condiţiile care le-am avut. UTA-ei îi doresc baftă, să promoveze că a jucat cu noi în serie şi mai ales că am o relaţie bună cu unii de acolo”, a spus şi Alin Ignea, căpitanul echipei FCM Baia Mare.

FCM Baia Mare a terminat sezonul competiţional 2015-2016 pe locul 6 în play-off-ul Seriei a II-a cu 13 puncte, asta şi din cauza depunctărilor dictate de FRF ce au însumat 12 puncte. Soarta clubului din Baia Mare este instabilă din cauza problemelor financiare pe care le are.

http://liga2.prosport.ro/seria-2/campionat/fcm-baia-mare-incheiat-primul-sezon-in-liga-2-cu-o-infrangere-in-fata-chindiei-viitorul-clubului-e-incert-nu-stiu-daca-sunt-sanse-sa-nu-se-desfiinteze-15391513

Share